Aile Danışmanlığı Meslek Elemanı Sertifika Programı

Amaç

4 Eylül 2012 tarihli resmi gazete de yayınlanan “Gerçek Kişiler ve Özel Hukuk Tüzel Kişileri İle Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca Açılacak Aile Danışma Merkezleri Yönetmeliği” kapsamında birinci düzey “Meslek Elemanı” sertifikası vermek amacıyla açılmıştır.

Kimler İçin

Psikoloji, tıp, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, sosyal hizmet, çocuk gelişimi, okul öncesi öğretmenliği, sosyoloji, aile ve tüketici bilimleri, hemşirelik lisans mezunları için.

Eğitimde Neler Var

Programda, Aile danışmanlığı hakkında giriş ve kuram bilgilendirmeleri, aile yapıları ve özellikleri, anormal davranışlar, çocuk ve aile psikolojisi, Hukuksal süreçte aile, boşanma gibi, temel danışmanlık becerileri, danışmanlık kuramları olmak üzere temel meslek elemanı düzeyinde konular yer almaktadır.

Belgeler

Kursu başarı ile tamamlayıp yapılan sınavda başarılı olanlara, “Aile Danışmanlığı Kursu Meslek Elemanı” sertifikası verilir.

Eğitim Detayı

80 teorik + 40 uygulama = 120 Saat

Kurs Ücreti: 4500 TL

Not: Erciyes Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ERSEM) gereken durumlarda, katılımcılara bildirmek koşulu ile program gün ve saatlerinde değişiklik yapabilir, kurs tarihini erteleyebilir veya yeterli sayıda kesin kayıt olmaması halinde programı açmama kararı alabilir. Programın açılmamasına karar verilmesi durumunda, tahsil edilen katılım ücretinin iadesi yapılır.

Sık Sorulan Sorular

Başlama Tarihi : 12 Eylül 2023 Salı 11:10