TÖMER 2022 Mezuniyet Töreni Düzenlendi

Kaşgarlı Mahmut Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERÜ TÖMER) tarafından uluslararası öğrencilere yönelik 2021-2022 eğitim-öğretim dönemi mezuniyet töreni düzenlendi. Mezuniyet töreninde 114 ülkeden 190 öğrenci C1 düzeyini tamamlayarak Türkçe yeterlilik belgesi almaya hak kazanmıştır. Sabancı Kültür Sitesinde gerçekleştirilen mezuniyet törenine, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Recai KILIÇ, ERSEM Müdürü Prof. Dr. Murat SARAÇOĞLU, ERSEM Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Mehmet İzzettin YILMAZER ile Dr. Öğr. Üyesi Neşet MUTLU, ERÜ TÖMER Müdürü Prof. Dr. Turgut KOÇOĞLU, ERÜ TÖMER Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Emre GÖKDUMAN, akademisyenler ve öğrenciler katılmıştır. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan mezuniyet törenin açılış konuşmalarında ERÜ TÖMER Müdürü Prof. Dr. Turgut KOÇOĞLU ve ERSEM Müdürü Prof. Dr. Murat Saraçoğlu da TÖMER ve ERSEM faaliyetleri hakkında bilgiler vermiştir. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Recai KILIÇ da konuşmasında TÖMER ve ERSEM’in kuruluşundan bu yana kamu ve özel sektör, ulusal ve uluslararası kuruluşlar ile iş birliğinin gelişmesine önemli katkılarda bulunduğuna dikkat çekmiştir. Tören, konuşmaların ardından mezun öğrencilerin hazırladığı şarkı, türkü, şiir ve koro dinletisi etkinlikleriyle devam edip mezuniyet belgelerinin verilmesi ile sona ermiştir.

30 Haziran 2022 Perşembe