Bosna Hersekli Lise Öğrencileri ERÜ TÖMER’de

“Kardeş Şehir Kayseri Yaz Okulu Projesi” çerçevesinde Türk Kızılay Kayseri Şubesinin misafiri olarak Kayseri'ye gelen Bosna Hersekli on beş lise öğrencisinin tamamına Mostar Yunus Emre Enstitüsü tarafından Türkçe sınavı yapılmış ve başarılı olanlar ödül için Kayseri’ye getirilmiş; öğrencilere tarihî, kültürel, sosyal ve birçok alanda etkinlik gerçekleştirilerek Kayseri tanıtılmıştır. Bosna Hersekli öğrenciler bu etkinliklerin yanı sıra 24 Temmuz - 8 Ağustos 2022 tarihleri arasında Erciyes Üniversitesi Kaşgarlı Mahmut Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde Türkçe derslerine katılım sağlamışlardır. Derslerde ve ders aralarında oldukça keyifli vakit geçirilmiş, Türkçe öğretmenleri ve Bosna Hersekli öğrenciler arasında büyük bir bağ kurulmuştur. Derslerin sonunda öğrenciler memnuniyetlerini dile getirmiş ve ülkelerine yolcu edilmişlerdir. Projenin sonunda Türk Kızılay Kayseri Şubesi Başkanı Cafer BEYDİLLİ, Erciyes Üniversitesi Kaşgarlı Mahmut Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Turgut KOÇOĞLU’nu ziyaret edip projenin paydaşı olarak destekleri için plaket takdim etmiştir.

26 Ağustos 2022 Cuma