Kedi ve Köpeklerde Temel Gastroskopi ve Bronkoskopi Kursu

Eğitimin Adı: Kedi ve Köpeklerde Temel Gastroskopi ve Bronkoskopi Kursu

Katılımcı Profili: Özel Klinik işleten Veteriner Hekimler Akademik (Veteriner Fakültelerinin Klinik bilimlerinde Doktora ve Yüksek lisans yapan Veteriner Hekimler) Veteriner Fakültelerinin son sınıf öğrencileri

Kayıt İçin Gerekli Belgeler ve Şartlar: Veteriner Hekim Lisans Diploması Öğrenciler için e-devletten veya öğrenci işlerinden alınan belge

Eğitim Dönemi: 2024-2025 BAHAR YY

Eğitim Yeri: ERÜ VETERİNER FAKÜLTESİ KONFERANS SALONU VE HAYVAN HASTANESİ İÇ HASTALIKLARI ANABİLİM DALI KLİNİĞİ

Eğitim Sorumlusu: PROF. DR. VEHBİ GÜNEŞ

Eğitim Ekibi: VET. HEK. VOLKAN ALAŞLI

Tanımı: Küçük hayvan hekimliğinde Teşhis, Tedavi ve Numune Alma Amaçlı Endoskopik Görüntüleme İşlemleri

Amaçları: Küçük Hayvan hekimliği alanında çalışan ya da bu alanda çalışacak hekim adaylarının güncel ve modern teşhis yöntemlerinden olan Gastroskopi ve Bronkoskopi Uygulamaları hakkında Teorik ve Pratik deneyim kazanmalarını sağlamak, bu alandaki bilgi ve deneyimlerini arttırmaktır.

Eğitimle İlgili Yönetmeliğin Linki: Sürekli Veteriner Hekimliği eğitimi pek çok gelişmiş ülkede birer mesleki zorunluluk haline gelmiştir. Ülkemizde ise 2006 yılında Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) Uygulama Yönetmeliğinde VETSEG-Veteriner Hekimliği Sürekli Eğitim ve Gelişimi başlığıyla bir bölüm olarak şekillendirilmiş ve mevzuatı oluşturulmuştur. Aynı yıl, yönetmelikle birlikte TVHB Olağanüstü Büyük Kongresinde 6343 Sayılı Yasa değişiklik önerisi kabul edilerek mesleki zorunluluk olması öngörülmüş olmasına rağmen, kongre kararının yasalaşması hala sağlanamamıştır.

Kaynaklar BSAVA Manual of canine and feline Endoscopy and Endosurgery, (Philip Lhermette, David Sobel,Elise Robertson) Veterinary Endoscopy for the Small Animal Practitioner, (Timothy McCarthy) Small Animal Endoscopy,(Todd R.Tams, Clarence A.Rawlings)

Önerilen Materyaller: Endoskop Bronkoskop Anestezik maddeler

Değerlendirme Kriterleri: Teorik ders sonunda çoktan seçmeli bir test sınavının yapılması ve başarı notunun 70 olması Uygulama esnasında değerlendirme

Eğitim Ücreti: 5000 TL/gün