Kedi ve Köpeklerde Olgu Bazlı Temel Laboratuvar Verileri ve Değerlendirme Eğitimi
Kedi ve Köpeklerde Olgu Bazlı Temel Laboratuvar Verileri ve Değerlendirme Eğitimi

Eğitimin Adı: Kedi ve Köpeklerde Olgu Bazlı Temel Laboratuvar Verileri ve Değerlendirme Eğitimi

Katılımcı Profili: Klinisyen Veteriner Hekimler (Özel Klinikler) Akademik (Veteriner Fakültelerinin Klinik Bilimler Bölümlerinde Lisansüstü Eğitim Gören Veteriner Hekimler) Veteriner Fakültelerinin Son Sınıf Öğrencileri

Kayıt İçin Gerekli Belgeler ve Şartlar: Veteriner Hekim Lisans Diploması Öğrenciler için e-devletten veya öğrenci işlerinden alınan belge

Eğitim Dönemi: 2024-2025 GÜZ ve BAHAR YARIYILI

Eğitim Yeri: ERÜ VETERİNER FAKÜLTESİ KONFERANS SALONU VE HAYVAN HASTANESİ İÇ HASTALIKLARI ANABİLİM DALI KLİNİĞİ

Eğitim Sorumlusu: PROF. DR. VEHBİ GÜNEŞ

Eğitim Ekibi: DR. ÖĞRETİM ÜYESİ EMRE TÜFEKÇİ, LABORANT HAYAL TAŞKIN

Tanımı: Küçük hayvan hekimliğinde Temel Klinik Biyokimya ve Klinik Hematoloji Analizleri ve Olgu Bazlı Yorumlama Amaçları Küçük hayvan (kedi ve köpek) hekimliği alanında çalışan Veteriner Hekimlerin ya da bu alanda çalışacak hekim adaylarının güncel laboratuvar analizleri hakkında bilgi sahibi olmaları, biyokimya ve hematoloji analiz cihazlarının tanımlanması, örnek alımları, örneklerin hazırlanması ve sonuçların yorumlanması hakkında teorik ve pratik deneyim kazanmalarını sağlamak, bu alandaki bilgi ve deneyimlerini arttırmaktır.

Eğitimle İlgili Yönetmeliğin Linki: Sürekli Veteriner Hekimliği eğitimi pek çok gelişmiş ülkede birer mesleki zorunluluk haline gelmiştir. Ülkemizde ise 2006 yılında Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) Uygulama Yönetmeliğinde VETSEG-Veteriner Hekimliği Sürekli Eğitim ve Gelişimi başlığıyla bir bölüm olarak şekillendirilmiş ve mevzuatı oluşturulmuştur. Aynı yıl, yönetmelikle birlikte TVHB Olağanüstü Büyük Kongresinde 6343 Sayılı Yasa değişiklik önerisi kabul edilerek mesleki zorunluluk olması öngörülmüş olmasına rağmen, kongre kararının yasalaşması hala sağlanamamıştır.
Verilme Şekli: Teorik ve Uygulama

Kaynaklar :

1) Brooks MB, Harr KE, Seelig DM, Wardrop KJ, Weiss DJ. Schalm's Veterinary Hematology. 7th edt. USA: Wiley Blackwell. 2022.

2) Kaneko JJ, Harvey JW, Bruss ML. Clınıcal Bıochemıstry of Domestıc Anımals. 6th edt. USA: Elsevier. 2008. 3) Das PK, Sejian V, Mukherjee J, Banerjee D. Textbook of Veterinary Physiology. Singapore: Springer. 2023.

Saati: 6 Saat

Önerilen Materyaller

1) Keleş İ, Çitil M, Güneş V. Küçük Hayvanlarda Laboratuvar Testlerinin Yorumlanması ve Ayırıcı Tanı İçin Pratik Rehber - Hematoloji ve Biyokimya. Keleş İ, eds. Kayseri: Verda Yayıncılık. 2020. 2) Altuğ N. Köpek ve Kedilerin Klinik Hekimliği. 3rd edt. Ankara: Güneş Tıp Kitapevleri. 2019.

Değerlendirme Kriterleri: Teorik ders sonunda çoktan seçmeli bir test sınavının yapılması ve başarı notunun 70 olması Uygulama esnasında değerlendirme

Eğitim Ücreti: 2000 TL


Başlama Tarihi : 02 Ekim 2024 Çarşamba 15:32
Bitiş Tarihi : 31 Aralık 2024 Salı 12:00