Amaç
Şu anda bir eğitim kurumda çalışan – çalışmaya aday eğitimcilere yönelik olarak; öğrencilerin bilim – gönül birlikteliği çerçevesinde, gelişmelerine destek olmak amacıyla, Eğitimcilerimize Kişisel – Eğitsel – Akademik Koçluk becerilerini kazandırmaktır.
Bütüncül Ne Demektir;
1-Öğrencilerin hem eğitsel – akademik başarısı için hem de sağlıklı ve işlevsel duygusal gelişimleri için bilim – gönül birlikteliğini, bütüncüllüğünü kapsar.
2-Öğrencilerin sahip olması gereken değerler açısından insani – milli – manevi – evrensel değerlerin bütüncüllüğünü ifade eder.
Öğrenci Koçluğu Nedir;
Öğrencileri kendi zirvelerine (eğitsel, kişisel, sosyal alanlarda) başarılı bir şekilde ulaştırmayı amaçlayan bir destek, rehberlik hizmetidir.
Neden Koçluk İsmi Kullanıldı;
İhtiyaç duyulan hizmeti karşılayacak isimler olarak; lider, önder, mentör, koçluk, rehber vb kelimeler, anlamlar incelendi. “Koçluk” alt zemin için yeterli bir içeriğe sahip olduğu için seçildi. Kursun içeriği; koçluk zemininde, önderliği, rehberliği, danışmanlığı da kapsamaktadır.
Mentörlük Değildir ! Mentörlük; danışana kendi meslek alanında uzman olan kişinin (mentörün) yol göstermesi, rehberlik etmesidir. Öğretmen, stajer öğretmene; Akademisyen araştırma görevlisine vb mentör olabilir. Öğretmen farklı mesleki kişilik tutumlara sahip olabilecek kişilerin mentörü değildir. Amaç öğretmen adayları yetiştirmekse öğretmen öğrencilere mentörlük edebilir. Ama bu da ilkokul – ortaokul öğrencileri için alınabilecek bir karar değildir.
Sadece Ders – Sınav Takibi Değildir !
Öğrenci koçu, sadece ders programı oluşturan, takip eden, aile – okul dışı bir kaygı faktörü, eğitim öğretim takipçisi, denetleyicisi değildir,
Ötekileştirme Değil Birliktelik Değerleri Esastır !
Kursta ele alınacak değerlerimiz, birlik esaslı bütüncül yaşam değerleridir. Her kesimi anlayabilmek, birlikte işlevsel ve uyum içinde yaşayabilmek için gerekli temel değerler kapsam dahilindedir.
Kimler İçin
Eğitim Fakültesi mezunları,
MEB – Özel Okul – Etüd Merkezi vb Bünyesinde çalışan her branştan öğretmenler,
Pedagojik Formasyon Belgesine sahip 4 yıllık lisans mezunları,
PDR - Psikoloji Bölümü 4. Sınıf öğrencileri ve mezunları ,
Pedagojik Formasyon belgesine sahip İlahiyat Fakültesi Mezunları,
ERSEM 450 saatlik Aile Danışmanlığı Sertifikasına sahip olanlar.
Seçenek 1: Hafta İçi Grubu: Pazartesi ve Cuma Akşam 17. 00 – 21.00 saatleri arasında. (yaklaşık 2,5 ay sürecektir)
Seçenek 2: Hafta Sonu Grubu: Pazar Günleri (yaklaşık 2,5 ay sürecektir)
Belgeler
Sınavda başarılı olanlara sertifika verilecektir.